4 Nisan 2011 Pazartesi

20 de 20 doğru

Oğlumuz üniversite sınavı ile ve sonrası muhtelif rezilliklerle boğuşa dursun kızımız da 3. sınıfı tamamlamaya uğraşıyor.

Bir taraftan çocuk... haliyle ağabeyinden de hatırladığımız çocuklukları yapmakta. Ödev yapacağı dergiyi okulda unutmak gibi. Bugün okuldan geldi ses titriyor.

Anne ne olur beni affet, ben Hayat Bilgisilerimi okulda unuttum. Bilgisilerimi... :) Yapacak bir şey yok o saatten sonra, bir daha yapma lütfen filan gibi malum anne nutukları sona erdikten sonra girişti matematik ödevini yapmaya.

Bu güne kadar çok büyük olan problemi okuyup anlama meselesi gitgide çalıştıkça egzersiz yaptıkça küçülüyor. Başlangıçta toplama ve çıkarmalarda "oldu" ve "kaldı" anahtar kelimelerini kullanmıştık. Çarpmada "kere", bölmede "paylaştırıyor" gibi. Fakat problemlerde bizim bu anahtar kelimeler farklı farklı kullanılıyor dolayısı ile tercüme gerekiyordu.

Örneğin:

- Bak Elif' cim bizim bahçe bir kenarı 13 metre olan bir kare çevresi kaç metre?

- Karenin 4 kenarı var o zaman 13 kere 4 eşittir 52 metre...

- Peki şimdi bu bahçenin etrafında 6 tur koşsak??

- Bölcem mi?

- Dikkat et... 6 tur koşacağız yani 6 kez dolaşacağız...

- Haaaa KERE o zaman 52 X 6 = 312...

Neyse biz habire çalışıyoruz. Bugün muhteşem haber ... 20 soruda 20 doğru :)

Hırsımdan değil vallahi. O bana bağlı teller tek tek kopuyor :) İlk tel koptuğunda hüngür hüngür ağlamıştım ama.. onu da sonra anlatırım :)