24 Ocak 2011 Pazartesi

Ama anne onların problemleri var!

Bu yıl Noel Baba gözlük getirdi kızıma. Numarasız bir numaracı gözlük.. Sınıf arkadaşı gözlük takmış. Kızımız da özenmiş. Numaralı gözlüğü alıp gözüne takıp sağlam gözünü bozacağına çok istediği gözlüğü sıfır numara camlarla aldık. Keyifli keyifli takıyor şimdilik.

Problemi var sözü de bu sırada çıktı ortaya. İnsan duymaktan hiç hoşlanmadığı bir sözcüğü evladının ağzından bu kadar sık  duyar mı? Oluyor işte... Buyrun problemli sohbete...

- Anne senin yakını görme problemin var...
- Evet kızım var...

- Öğretmenimin uzağı görme problemi var...
- Hı-hı..

- Mina' nın işitme problemi var, kulaklık takıyor ya... Beni bazen duymuyor biliyor musun?
- Evet canım bazı sesleri duyamıyor ama sen hangi tonda konuşunca duyacağını biliyorsun değil mi?
- Biliyorum, biliyor musun Mina seni çok seviyor.
- Sağolsun, neden seviyormuş beni?
- Senin sesini hep duyabiliyormuş...

- Anne? Altuğ' un konuşma problemi mi var?
- Bilmem, neden öyle dedin?
- Kekeliyor bazen biliyor musun? Bence konuşma problemi var. (Hey tanrım, kendi halletti bir de teşhis başladı) derken mıncıklamaya başladım.

- Peki küçük bilmiş senin ne problemin var?
- BENİM ÖZENME PROBLEMİM VAR! Sonay' ın gözlüğüne özendim ya!

Geç konuşma "problemi" olan çocukların anne babalarına duyurulur :)

3 yorum:

  1. sevgili anne,
    tabiri caizse hüngür hüngür ağlayarak okudum yazdıklarınızı tam da şu sıralar bizim yaşadıklarımızı anlatıyor.öyle umutsuzdum ki yazılarınızı okuyuncaya kadar.şimdi bir nebze olsun daha iyi hissediyorum kendimi.bende kızım için zaman zaman otistik mi acaba diye düşündüm.hatta çevremde ki insanlar bile bana açık açık söylemeselerde imalarda bulundular.sizinde dediğiniz gibi otizmin temel kuralı iletişim kuramamak.oysa benim kızım öyle sevgi dolu ki tanısın tanımasın herkesle iyi iletişim kurabilen bir çocuk( anne paniği işte olmadığını bile bile otizminden bile şüphe edebiliyorsunuz) tabii biz bunu aştık artık.şimdi sıra da ne zaman konuşacak acaba diye endişemiz var ama sizden şunu anladım ki ne zaman konuşturmaya çalışmadınız elifiniz o zaman kendiliğinden konuşmaya başladı.aynı durum azra içinde geçerli ben biraz fazla üstüne düştüm istemeden.şimdi konuşmamasına tepkisizlik zamanındayım umarım bende sizin gibi bu günleri yorgun ama gururlu hatırlayacağım.
    Elifinizle ve ailenizle uzun mutlu yıllar dilerim.Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azra' ya ve size kucak dolusu sevgiler. Çok ihmal etmişim buraları, her şey yolunda gidince öyle oluyor insan. Dün Prof. Dr. Aysel Ekşi' yi kaybettik. O sbepten baktım ve özür dilerim ancak bu gece gördüm yazdıklarınızı. Paniğe kapılmadan ama rehavete katiyen kapılmadan sevginizi ilginizi eksiltmeden yanında olun Azra' cığınızın. Her gün yeni bir gün. İnşallah siz de benim gibi takdir belgesinin "oh şükür allahım" gururunu ve TEOG sınavının "hadi be ne yapıyorlar bunlar çocuklara, benim çocuğum dolap beygiri mi?" isyanınını ve çözümünü yaşarsınız. Hepimiz çocuklarımızla musmutlu yaşayıp güzel günlerini görelim. Bahtlarından gülsünler.

      Sil
  2. Azra' ya ve size kucak dolusu sevgiler. Çok ihmal etmişim buraları, her şey yolunda gidince öyle oluyor insan. Dün Prof. Dr. Aysel Ekşi' yi kaybettik. O sbepten baktım ve özür dilerim ancak bu gece gördüm yazdıklarınızı. Paniğe kapılmadan ama rehavete katiyen kapılmadan sevginizi ilginizi eksiltmeden yanında olun Azra' cığınızın. Her gün yeni bir gün. İnşallah siz de benim gibi takdir belgesinin "oh şükür allahım" gururunu ve TEOG sınavının "hadi be ne yapıyorlar bunlar çocuklara, benim çocuğum dolap beygiri mi?" isyanınını ve çözümünü yaşarsınız. Hepimiz çocuklarımızla musmutlu yaşayıp güzel günlerini görelim. Bahtlarından gülsünler.

    YanıtlaSil