6 Aralık 2012 Perşembe

Ne Durumdayız?

Burayı hala okuyan var. O yüzden bugün ne durumdayız yazmak istedim.

5. sınıf yani artık orta 1 öğrencisi oldu kızım. Geçen yılı teşekkürle tamamladı, bu yıl da notları gayet iyi. İletişim sorunu neredeyse kalmadı. Gergin olduğu zamanlar biraz fazlaca ııııı diyor ama bunu yaşıtları da yapıyor. Problem yok yani.

Kendini gerek sözle gerek yazıyla çok güzel ifade edebiliyor. Kimi kalıpları hala çokça kullansa da zaman içinde azaldığını ve yerli yerine oturduğunu gözlemliyoruz. Aslında bu yeni bir kelime ya da kavram öğrenen her çocuğun yaptığı bir şey.

Artık kendi problemimle uğraşmam gerek. Çok zorlu bir yolculuktan bu noktaya geldiğimiz için gözlerim şahin gözü oldu. Sürekli gözlemleyip sorguluyorum. Kızımın yaşıtları arasında gayet uyumlu olduğunu gözlemleyip farkına varmak, artık bir sorun kalmadığını anlamak, gün geçtikçe benimle olan bağının tür değiştirdiğini, artık ergen bir birey olduğunu, kendine ait bir dünya, bir hayat oluşturduğunu ve düzgün uçabilmesi için kanatlarını açması gerektiğini kabullenmek gerek ve bunu "anne beni rahat bırak artık" cümlesini duymadan yapmalı...



Kanatlanan bir yavrunun arkasından bakan anne kuş diye blog açsam mı acaba? :)

2 yorum:

  1. boş yuva sendromu diye bişey var biliyor musun. =)..
    hayırlısıyla bir gün..
    iyice kendi kanatlarının götürdüğü yere de gidecekler.. ama biz zaten baştan beri.. onları bu günlere hazırlamaya uğraşmadık mı =)..
    sevgiyle..
    atalet

    YanıtlaSil