2 Eylül 2010 Perşembe

Paranoyak mıyım?

Olabilir.. Bu aklıma gelen başıma gelmeyecek anlamına gelmiyor. Ne konuda şimdi onu anlatayım.

Özel eğitim giderlerini devlet karşılıyor. Yani ister geçici, ister sürekli özel eğitim ihtiyacı duyuyor iseniz, gidip rapor alıyorsunuz, bu rapor onaylandıktan sonra haftada iki ders saatinin parası devlet tarafından seçtiğiniz kuruma ödeniyor. Buraya kadar her şey harika. Sosyal devlet, devlet kurumunda veremediği eğitimin parasını özel kurumlara ödeyerek size destek oluyor. Bu kurumlarda sadece sorunu geç konuşmak olan çocuklar değil, down sendromu olanlar, otizm teşhisi konanlar, hiperaktif denilenler ve daha bir çok " sorunlu" çocuk eğitim alıyor.

Peki ben neden tedirginim, allahtan belamı mı istiyorum?

Bu ödemeler çocuğumuzun vatandaşlık numarasıyla yapılıyor. Bir nedenle sisteme girdiğinizde bu çeşitli kayıtlara geçiyor. Peki yarın öbür gün her şey yoluna girdi.. bu kayıtlar siliniyor mu? Soruşturdum... kimse bilmiyor ya da söylemiyor. Peki ben bu kurumların bu bilgileri başkalarına vermediğinden nasıl emin olacağım?

Olamadım. O yüzden gücüm yettiğince ödememi kendim yaptım. Tercih elbette sizin. Ben paranoyamı sizinle paylaşmak istedim.

2 yorum:

  1. Çok çok yerinde davranmışsınız, gerçekten çok sevindim, o kayıtlar saklanıyor, ancak erkek çocukları etkilenir olumsuz olarak. Devlet dediğimiz yapı azıcık güçten düşeni elemeye yöneliktir. Anneler elemez.

    YanıtlaSil
  2. Devlet dediğimiz yapı ne yazık ki dövlet olmaya yöneldi :) Geç cevap verdiğim için özür dilerim önce malum okul dönemi :)

    Erkek ya da kız fark edeceğini sanmıyorum aslında. Yarın öbür gün sözgelimi öğretmen olmaya niyetlendiğinde küt diye karşısına çıkarabilirler. Oysa ne çok şey değişiyor dünden bugüne.

    ve... haklısınız anneler elemez :)

    YanıtlaSil